Last Monday during Nuzul Quran public holiday, we went to Setia City Mall, a new shopping complex in Shah Alam. This is the first time, saja daddy nak berbuka dekat sana.Ok find as mummy ikut jer, nanti dah pantang tak boleh plak nak jalan-jalan. At the first place we decided to go to Sushi King, but on the way heading to Sushi King, terjumpa pulak satu Japanese Restaurant ni. Ichiban Boshi.
This restaurant look nice, spacious than Sushi King, so we change our plan.Kami berbuka di sini. Memang rindu betul nak makan Japanese Food ish ish..
Tatami room, tak sesuai duduk di sini dengan perut yang membuyung.Lagipun jauh pulak dengan conveyor sushi
Zafran makan dulu, mummy suap sambil dia layan tab Ultraman movielah.Untuk Zafran ialah Ten Shin Han - macam nasi yang di salut dengan telur dan crab fillet.Harganya RM 15.90.
Daddy pulak pilih Business Gozen. Set yang ni siap ada raw fish and for me hidangannya nampak meriah.Ada juga tempura dalam set ni, tak lupa juga miso soup.Harganya lebih kurang 30++ (gr..tak ingat)
Ni set pilihan mummy, Ten Don (RM 17.90) jer, nasi yang di serve dengan tempura dan miso soup.Tak lupa juga appetizer California Handroll dengan harga RM 4.00.
For drinks, daddy pilih Aloe Lime harganya RM 5.90, sedap air ni dengan hirisan aloe vera, and mummy pulak pilih Peach Cocktail harganya masih sama RM 5.90.Sedap juga terasa sikit-sikit gas dalam air nie.
Zafran enjoy layan tab sementara kami berbuka.
Overall, kami puas hati dengan makanan dan service dekat sini.Masa makan waitressnya datang dan tanya if ada food yang kami order masih belum sampai.
Dari segi harga, I think still standard dengan tempatnya.
Actually this place is like our testing area before we go for Japanese buffet for our Anniversary next week. Wah ada pre-test pulak ya. Bukan apa, since perut makin membesar kapasiti untuk sumbat makanan tu dan kurang.Jadi sebelum membazir pilih buffet baik kami test dulu. Dan resultnya still NG for me sebab Ten Don tu tak habis pun.Huhu..
Ok apapun untuk yang nak mencuba bolehlah berkunjung ke
No comments:
Post a Comment